X

Subscribe our Newsletter

Gorillas

Gorillas are the biggest of the worlds primates and live in the forests in select parts of Africa. The gorilla population is sadly much lower than it used to be meaning that gorillas are an endangered species.
Gorillas are herbivores, eating vegetation, fruits, shoots, berries and leaves. An adult male gorilla is able to consume up to 27 kg of food everyday.
Gorillas are thought to be the most closely related to chimps and humans. It is said that the DNA of gorillas is 98-99% identical to human DNA!!
The gorilla is a very sociable animal inhabiting the African wilderness if groups from around 5 to 30 gorillas. The gorilla spend most of their time eating, sleeping and groomi

Emperor Penguin

The Emperor Penguin is found on and around the Antarctic continent and is not just the largest species of penguin in the world but also one of the most unique. Instead of breeding in the warmer summer months like other penguin species, Emperor Penguins lay and incubate their eggs during the coldest time of year in the coldest place on Earth. Emperor Penguins are flightless birds that have small, stiff wings that help them to fly through the water, rather than through the air. Despite having been first recorded by Captain Cook on his second voyage in the late 1700s, the first Emperor Penguin colony wasn't discovered until 1902 with their extreme southerly-dwelling nature leading to new coloni

loading...

Anteater

✖

Asian Elephants

✖

Guanacos

✖

Yorkshire Terrier

✖

Leopard Seal

✖

Catfish

✖

Butterfly Fish

✖

Uguisu

✖

Woolly Mammoth

✖

Bichon Frise

✖

Bactrian Camel

✖

Border Terrier

✖

Dwarf Crocodile

✖

Arctic Fox

✖

Vulture

✖

Giant Panda Bear

✖

Magpie

✖

Condors

✖

Black Russian Terrier

✖

Zebra Shark

✖

Gila Monster

✖

Chimpanzees

✖

Manatee

✖

Butterfly

✖

Barn Owl

✖

Baboon

✖

White-Lipped Peccaries

✖

Bengal Tiger

✖

Spectacled bear

✖

Kingfisher

✖

Frigatebird

✖

Whales

✖

Kiwi

✖

Bonobos

✖

Ladybird

✖

Capybara

The Capybara is a large, semi-aquatic rodent that is found inhabiting the water-logged regions of Central and South America. Closely related to other South American rodents such as Chinchillas and Guinea Pigs, the Capybara is the largest rodent in the world weighing up to 75kg and measuring nearly 1.4 meters long. Despite their enormous size though, these mammals have adapted well to life in the water and have a number of distinctive characteristics that aid their amphibious lifestyle, including the webbed skin between their toes which is particularly helpful when swimming. Interestingly enough, the common name of the Capybara is thought to mean "Master of the Grasses", whilst it's scientifi