X

Subscribe our Newsletter

Chamois

The chamois is a large sized mountain goat, native to the European mountains. Today, the range of the chamois includes Romania, Italy, Switzerland, Austria and parts of Turkey. The chamois has also been introduced to the mountainous regions of New Zealand's South Island.
The chamois is a member of the Bovidae family of animals which includes sheep goats and even antelope. The average sized adult chamois stands at around 75cm high and weighs roughly 50 kg. The chamois is a relatively stocky looking animal, especially when compared to the average farmyard goat.
The chamois has short horns, that curve backwards on both the male chamois and the female chamois. The fur of the chamois

White-Lipped Peccaries

The white-lipped peccary (Tayassu pecari), is a hog-like animal ,found in Central and South America. Most of its range is in rainforests, but it is also known from a wide range of other habitats such as dry forests, grasslands, mangrove, Cerrado and dry xerophytic areas. It lives in herds of 20?300 individuals that on average take up about 120 km2 to fully function. This species is omnivorous, feeding mostly on fruit, and are usually found traveling great distances to obtain it. If this resource is in demand and difficult to find, peccaries will eat leaves, stems, or animal parts. White-lipped peccaries have several unique attributes that allow them to stay with and identify their herd, whi

loading...

Old World Vultures

✖

Barb

✖

Jaguar

✖

Chimpanzees

✖

Frigatebird

✖

Field Spaniel

✖

Vulture

✖

Afghan Hound

✖

Barn Owl

✖

Condors

✖

Millipede

✖

African Palm Civet

✖

Vampire Bat

✖

African Bush Elephant

✖

Giant Panda Bear

✖

Dwarf Crocodile

✖

Eagle

✖

Gerbil

✖

Mayfly

✖

Bonobos

✖

Orangutans

✖

Black Widow Spider

✖

Manatee

✖

Howler Monkey

✖

Cuscus

✖

Barracuda

✖

Yorkshire Terrier

✖

Yak

✖

Galapagos Tortoise

✖

Whales

✖

Bullfrog

✖

Stag Beetle

✖

Magpie

✖

Bactrian Camel

✖

Echidna

✖

Black Bear

The Black Bear (also known as the American Black Bear) is a medium sized species of bear that is found inhabiting a variety of forested habitats across North America. The Black Bear is not only the most widespread bear on the North American continent but it is also the most numerous bear species in the world with there thought to be double the number of Black Bear individuals than all the other species put together. The Black Bear is also one of the only two out of the eight bear species that is not listed by the IUCN as being endangered as extensive conservation efforts added to their versatility has led to healthy populations throughout much of their remaining natural range (providing that