X

Subscribe our Newsletter

Barn Owl

Barn owls are one of the most widely distributed birds found everywhere around the world apart from the polar and desert regions. Although this is the case, the barn owl population is more predominant in the Southern Hemisphere due to better climate conditions for the barn owl.
Barn owls tend to measure between 25 and 40cm tall and adult barn owls can have a wingspan of up to 110cm long. The wing span of the barn owl is however dependent on the species of barn owl so some owls may be smaller, where other species of barn owl may be much bigger.
Surprisingly, these common barn owls do not make the hoot sound that can often be heard at night. Instead the owls produce a high-pitched

Dwarf Crocodile

The Dwarf Crocodile is a small species of crocodile that is natively found in the rainforests of West Africa. The Dwarf Crocodile is the smallest species of crocodile in the world and is also one of the most distinctive with a short, broad snout and tough scales that cover their entire black body (most crocodiles do not have such armoured scales on their underside). These characteristics have led to the Dwarf Crocodile being known by a number of different names including the Broad-Snouted Crocodile, the Bony Crocodile and the Black Crocodile. There are two recognised species of Dwarf Crocodile which are the West African Dwarf Crocodile and the Congo Dwarf Crocodile which differ slightly in n

loading...

Moray Eel

✖

African Palm Civet

✖

African Elephants

✖

Bichon Frise

✖

Duck

✖

Wolf

✖

Lions

✖

Cockroach

✖

Magellanic Penguins

✖

Arctic Fox

✖

White-Lipped Peccaries

✖

Tigers

✖

Yorkshire Terrier

✖

Galapagos Tortoise

✖

Woolly Mammoth

✖

Crane

✖

Black Russian Terrier

✖

Catfish

✖

Vampire Bat

✖

Siamese Crocodiles

✖

Scarlet Macaws

✖

Butterfly Fish

✖

Gorillas

✖

Bengal Tiger

✖

African Clawed Frog

✖

Chamois

✖

Zebra Shark

✖

Kakapo

✖

Black Widow Spider

✖

Kingfisher

✖

Vulture

✖

Whales

✖

Manatee

✖

Bandicoot

✖

Sharks

✖

Gibbons

The gibbon is a small sized ape, found inhabiting the dense jungles and tropical rainforests across south-east Asia. Gibbons belong to the lesser ape family which are closely related to the great apes (chimpanzees, orang-utans, bonobos, gorillas and humans).
Gibbons are small and lightweight monkeys that grow to around 90cm tall and weigh just 7kg. The lightweight body of the gibbons means that the gibbon is able to move around in and leap between the trees.
Gibbons are arboreal animals which means that they spend the majority of their lives in the trees. Living in the trees has it's advantages for the gibbon as the gibbon has plenty of food and is also a safe distance above grou